- everyone deserves to sparkle

Musik och skratt är som balsam för själen.

a rush of blood to the head

Kategori: Allmänt

you said I'm gonna buy this place and burn it down. i'm gonna put it six feet underground. you said I'm gonna buy this place and watch it fall. stand here beside me baby in the crumbling walls. i'm gonna buy this place and start a fire. stand here until I fill all your hearts desires. because I'm gonna buy this place and see it burn. and do back the things it did to you in return.

Alla gamla Coldplay-låtar. Magiskt. Kärlek. Minnen. Allt i ett paket. Efter en fet brunch och lite favoritmusik går det lite lättare att plugga idag. Sen är det 4 årskalas också. Fina söndag!

us against the world

Kategori: Allmänt

Jag behöver frisk luft, typ NU!! Kände det när jag klev av bussen i stan att jag inte ville andas. Fick värsta cp-rycket och började andas i halsduken. Måste få skogsluft i mina lungor, lite landetlugnet skulle sitta fint nu. Hösttröttheten kommer smygnades, skulle vilja vila pannan mot skrivbordet och sova en stund. Huvudet känns som ett bowlingklot och det gör ont i kroppen idag. Perfekt till helgen. Måste plugga som ett djur. Grym tajming.

Tänkte åkte till mamma och pappa efter jobbet, bara krascha på soffan och bli ompysslade och gosa med favoritdjuren. Djuren blir alltid så glada när man kommer hem, viftar alltid på svansen och ska gosa och stånkas! Klart, dom saknar nog sin favortilillmatte :) Älskade djur! Helt tokigt egentligen hur man kan bli så fäst vid en hund, eller i det här fallet två hundar. Hur dom känner av en sinnesstämning på direkten, och om man är lite nedstämd så är dom där och ska trösta på deras lilla hundvis. ♥



Har lyssnat igenom Coldplays nya skiva nu ett par gånger. Har inte riktigt fastnat för den, än iallafall. Finns ingen riktigt wow-låt heller, liten besvikelse där. Us against the world är i och för sig bra! Det finns dock ingen skiva som kan slå X&Y än så länge. Den är nog min favorit av alla. Många minnen som har knytit sig fast och hänger kvar där. Walking down memory lane...

Mylo Xyloto

Kategori: Allmänt

Resternade del av kvällen ska jag spendera med att lyssna på Coldplays nya skiva, dricka te och tycka synd om baksida lår som jag lyckades sträcka igen. Vad är felet?! Torsdagskärlek till dom som behöver.

Läxhjälpen

Kategori: Röda Korset

Idag var det dags för läxhjälpen igen på 2ans fritidsgård. Var ganska mycket ungar och hög ljudnivå när jag kom dit vid 17. Fikade lite mer personalen, som är HUR underbara som helst. Efter bara 3 veckor känns det som att jag har känt dom i all evighet. Sjukt välkomnande och varma människor, varför är inte alla så? Blir riktigt själaglad.

Hjälpte sjuor idag, den ena med matteläxan och den andra som skulle skriva en saga. Två urgulliga ungar!!! Vi satt och gjorde läxorna tillsammans och pratade om allt möjligt. Tjejen berättade om sin favorithäst som dom hade varit tvugna att slakta, och killen berättade att han hade opererat sitt öra. Dom babblade på som om jag inte alls var en främmande människa. När dom hade suttit ett tag skulle jag gå igenom vad dom hade gjort. Rättade matten och läste igenom sagen. Det var en liten kärlekssaga. Blev lite rörd i mitt blödiga hjärta. Tänk att den liten kille på 12-13 år skriver en kärlekssaga, hur vanligt kan det vara. Han kommer bli en bra kille när han blir stor!

Helt faschinerad över att dom var så öppna mot mig. Frågade mig massa saker som inte handlade om läxor. Det är verkligen värt varenda sekund jag lägger ner på det här, får så mycket tillbaka och det är så villkorslöst. Det här är nog en av de bättre saker jag har gjort, än så länge iallafall :)

fy på dig

Kategori: Allmänt

Busschaufförer utan spelsinne. Soklart exempel idag, blir arg. Riktigt arg. Stackars lilla farbrorn på bussen. Denna lilla farbror med rullator klev på bussen, vilket busshauffören uppmärksammade. Innan den lilla farbrorn med rullator hann sätta sig någorlunda till rätta, så kör bussen iväg. Och detta gick i rasande fart! Så den lilla farbrorn TRILLAR på bussen!!! Jag och en till gick genast fram till den lilla farbrorn och hjälpte honom till ett säte medans en annan gick fram till busschauffören som fick en avhyvling. Den lilla farbrorn tackade så hjärtligt för att det finns snälla människor som hjälper en gammal pensionär. Men borde man inte som busschaufför vilja att ens passagerare så känna sig säkra? Hoppas att du (busschauffören) har det här på ditt samvete och att spökena kommer hemsöka dig hela natten din nedrans dumskalle. Jag har iallafall lärt mig att visa respekt för dom äldre, men du hade tydligen missat det?!

the only way is up

Kategori: Fundering

De senaste fyra veckorna har jag haft som mål att inför varje ny vecka ska jag gå in med ny energi. Försöka vara positiv hela tiden. Men det går fan inte. Söndagsångest redan på söndag eftermiddag. Praktikångest måndagmorgon. Drar ner mig själv i skiten vareviga dag. Det är inte likt mig. Jag är inte sån. Brukar inte vara sån. Sur, bitter och tvär. Oskönt beteende, japp. Blir nästan glad när jag åker hem. Blir glad när jag kommer hem och när jag tränar. Tack endorfinerna för att ni fortfarande ställer upp. Jag har bevisat för mig sjäv nu att jag lätt kan fastna i samma mönster, men har svårt att ta mig ur dom. Just nu känns de lättast att vara bitter i fyra veckor till, börjar ju vänja mig vid att vara det så! Jag ber om ursäkt ifall jag är en riktig grinolle ett tag till. Det kommer gå över, sen!

Hela förra veckan var mongo, åt allt som kom i min väg och OJ så gott det var! Orkade inte träna, ojsan. Sov inte så jättemycket, ojsan. Drack för lite vatten och för mycket kaffe, ojsan. Åt lite mer kakor och godis, och det var lika gott som innan! Jättemycket ojsan. Inte det smartaste sättet att trösta sig själv på det där med tröstätande. Ibland blir det inte som man har tänkt sig kan man säga. Nu vecka, nya tag.

Just nu är jag så trött så att det känns som att jag ska börja gråta. Gick från gullmars hem i hopp om att frisk luft skulle hjälpa mig att vakna till liv. Inte heller det hjälpte. Nu är jag där igen, surträsket!!!! Så förbannat lätt att trilla dit, kämpa nu Emelie! Kanske kan en liten powernap rädda min dag. Om inte annat så kommer ett efterlängtat spinningpass göra det, sjukt pepp!!!!! En riktigt svettpass kan verkligen få mig på andra tankar!

Röda Korset

Kategori: Röda Korset

Jag har valt att bli frivillig inom Röda Korset vilket innebär att jag spenderar min lediga tid med att hjälpa andra, gratis. Jag är läxhjälpare inom Nackakretsen så jag hjälper barn från årskurs 6 och uppåt med sina läxor på fritidsgården vid Nacka Forum en gång i veckan än så länge. Nu har det inte varit någon direkt anstormning då vi precis har dragit igång arbetet, men min förhoppning är att det kommer fler ungar till jul åtminstonde. Dom tänker säkerligen som jag, att det skulle sitta en Röda Korset tant på fritidsgården och hjälpa till. Men det är jag och en tjej som är yngre än mig som är där för att hjälpa till. Röda Korset försöker få fler i min ålder att ansluta sig till deras verksamhet för att bredda den. Alla frivilliga är viktiga! Om du är intresserad, tveka inte att kika på deras hemsida http://www.redcross.se/bli-frivillig/


För mig har det inte varit självklart att bli frivillig inom Röda Korset. Och jag kan inte svara på varför jag blev det från första början heller. Men efter att jag slutade som tränare i innebandy förra julen, så kände jag att det var nåt som ändå saknades lite. Att se hur människor utvecklas med hjälp från en själv är rätt så ovärdeligt. Så av en slump var jag inne på RK hemsida och kikade runt lite. Mailade en kvinna och frågade om jag eventuellt kunte hjälpa till som "sällskapsdam" på ålderdomshem. Fick till svar att det inte behövdes, men att jag kanske kunde tänka mig att bli läxhjälpare. På den vägen är det.

Så igår var det en 6 timmars utbildning inom Röda Korsetkunskap på deras huvudkontor på Mariatorget.  Där kan man snacka inspirationsskälla!! Vi var blandade åldrar, allt från 20 år till säkert 70 år och alla med samma mål. Blev tagen av hur folk viger sina liv till att hjälpa andra och att det faktiskt finns människor på riktigt som är godhjärtade. Efter mina 6 h där hade jg blivit sjukt motiverad och inspirerad och kände att det här är verkligen nåt för mig. Så nu ska jag även anmäla mig till en HLR (för det var ju ett tag sen man gjorde...) och även en utbildning inom krishantering (om det händer en stor olycka inom den kommun man är verksam, så kan kommunen tillkalla krisstödjare från RK som kommer och finns till som stöd. Så om det händer nåt så kanske det är mig i RKmundering som ni blir tröstade av). Sedan har dom även en globalgrupp som jag tänkte kolla lite på.

För mig är allt detta ett välkomnade avbrott i vardagen. Att kunna göra nåt som är helt prestigelöst egentligen. Att göra nåt annat än plugga och jobba och allt annat som man alltid gör. Få träffa nya människor med helt andra bakgrunder och känna att jag kan bidra med något. Även om jag bara hjälper en unge att klara av skolan bättre, så är jag nöjd! Förhoppningsvis så har jag varit en förebild för dom som är yngre, och påverkat dom på ett positivt sätt. Det här med frivilligorganisationer är nåt jag verkligen skulle kunna fastna ordentligt för, vet inte hur det hänger ihop med att jag pluggar till redovisningsekonom?! :P

men varför vill du stå med mig i regnet

Kategori: Fundering

Såg på Kvällsöppet igår, dom pratade om barn. Det var en tjej där som sa exakt det jag tänkte i princip. Stressen. Med livet. Varför? Jag är 24 år, har redan min framtidsplan klar. Typ. Har man inte riktigt det så är man oseriös eller? Börja plugga innan jag är 25 år, jobba, skaffa första ungen när jag är som äldst 30 år. Sen är de klappat och klart. Det innebär att jag ska ha en knodd om SEX ÅR! Det vill säga, att det är snart. Och innan allt detta har inträffat ska man också ha hunnit rest och sett alla världens hörn. Jag kan inte hjälpa de, men jag börjar känna mig en aningen stressad. Vart kom alla dessa "normer" från? Känns som att man ska ha hunnit leva livet innan man stadgar sig, för annars finns risken att man blir en rebell-morsa som hänger på Grabo och nyper lammkött i rumpan. Plus då också att barn tydligen har blivit lite av en "inne-grej". Det är väl jättekul att gå på stan som en riktig lattemorsa och äga hela gatan med en fet barnvagn från Emmaljunga. Misstolka mig rätt, jag älskar barn :)

Och sen en annan sak, folk som säger att det är skönt att plugga. Dom har inte pluggat efter gymnasiet eller så har dom förträngt hur det verkligen är att plugga. Är trött på folk som säger "men när man pluggar har man ju studiedagar och det är ju jätteskönt". In my ass att det är skönt med studiedagar. Man är ju INTE ledig då. Helgen är man inte ledig på heller för den delen. Man viger sitt liv åt att omfamna en FAR-samlingsvolym med supertunna sidor som ger en gåshud varje gång man rör ett blad. Man viger sitt liv åt en miniräknare och blir nästan gråtfärdig när batteriet börjar ta slut. Man gråter på riktigt när stiftet i ens favoritpenna är slut. Då har man problem. Men jag antar att jag säger när jag är klar med skolan att det var mkt skönare att plugga. Och då kommer jag skjuta mig själv i foten.

Nu är det Fråga Olle dokumentären på femman. Jag tror jag smäller av, vilket framtidsyrke porrstjärna är. Helt sjukt. Jag har nog valt fel yrke.........

Tack Newkid - jag gråter bara i regnet (akustiskt version) för att du räddar min kväll och min mosiga tentahjärna.

save your tears for a white love

Kategori: Fundering

Mörkret tar ett hårdare grepp om vårt lilla land. Och jag har lite Sara-abstinens! Kom hem från Asienlandet snart..!!! Saknar alla våra tokiga påhitt och våra "vi-ska-ha-bio-dag-minst-en-gång-i-månaden", som blev två gånger på ett år hahahaha! Du är en liten glädjespridare och jag blir alltid glad i själen när jag pratar med dig fina människa! ♥ Längtar tills du kommer hem så att vi kan julbaka och kolla på julbio :)



Kolsvart imorse när jag skulle åka till gymmet kl.6:15, iskallt också för den delen. Mössa, halsduk och vantar PÅ! Tänkte att jag kanske kunde träna bort den annalkande träningsvärken från gårdagens crosstraining, men jag tror det blev värre efter spinningen. Det gör fasen ont nu, hela ryggen och lilla rumpenstumpen ömmar. Lär bli 100 ggr värre till imorgon, trevligt.

Har gjort premiär som läxhjälpare Bergsten nu med Röda Korset på 2:ans fritidsgård vid Nacka Forum. Blev inte så mycket läxor då inga av ungarna hade med sig sina böcker.. Dom trodde väl att Birgitta 50+ skulle vara Röda Korset-läxhjälpare. Men där har dom fel! Nästa helg är det Röda Korset utbildning också, tänkte även gå en kris- och medmänsklighetsstöd utbildning för att sedan kunna bli anhörigstödjare när det behövs vid olika kriser och liknande. Om du är intresserad av att bli frivillig, anmäl dig! Finns en massa olika uppdrag :)

Sen så är jag även sugen på att utbilda mig (jäkla mycket utbildning hit och dit!) till spinninginstruktör. Jag tror att det skulle vara så sjukt roligt! Peppa människorna och se dom ge järnet. Det skulle göra mig glad! Men det är så nedrans dyrt, det har inte jag råd med just nu med min studentplånka. Men jag ska absolut göra det när jag är färdig med skolan, då får ni komma på mina pass. Jäklarns vad jag ska köra hårt med alla, believe me!

he wore my heart like a crown

Kategori: Allmänt

Hittar en massa gammal musik! Det är så bra så att hela själen blir färgglad!

Anna Ternheim var inte igår jag lyssnade på. A french love - naked version, en kopp kaffe och måndagen blev helt plöstligt rätt bra. Obeskrivlig tröttkoma idag, helt slut i huvudet innan jag ens hade satt foten innanför dörren på praktiken. Inte jättebra. Jag är ju där för att LÄRA mig saker, men idag orkade inte hjärnan. Satt som en påse skridskor hela dagen. Jättegulligt.. Sitter dock som en hösäck i soffan nu, vet inte om det var så mycket bättre. Det här mörkret tar kål på mig, känner det redan nu. Och kylan med för den delen. 10 grader ska de bli imorrn om vi har tur mina vänner. Klä på er! Puss!

nostalgisöndag

Kategori: Kärlek från hjärtat

Jag har så lätt för att fastna i soffan när musiken är på. Bara ligga där och lyssna. Det här har varit en riktig nostalgihelg. Igår pratade vi gamla minnen från när vi var 14 år och framåt. Satan vad roligt vi har haft!!! Hittade en massa gamla fotoalbum på datorn igår, skrattade så jäkla mycket när jag kollade igenom alla bilderna. Hur fasen har man sett ut? Hahaha.

Känner ibland att tiden bara försvinner, det går liksom inte att hålla kvar den. Det är skillnad på nu när vi har blivit vuxna, alla har sitt och det är svårt att hitta tid för varandra. Måste planera flera veckor i förväg för att kunna ses. Hallå alla spontankvällar kom tillbaka...! Men det är bara att finna sig i det och göra det bästa utav det :) Hittade en gammal nostaligplaylist också! UNDERBART nu kommer inte jag röra mig från vardagsrummet på hela eftermiddagen för ens det vaknas spinning senare. Nu ska jag lyssna och njuta och minnas. Kärlek.

sötunge

Kategori: Kärlek från hjärtat

Up

Kategori: Fundering

Jag hittar en ny favoritlåt varje dag. Nu börjar det bli svårt att hålla reda på dom!!! Dagen till ära är det James Morisson - Up.
How can I find you. When you're always hiding from yourself. Playing hide and seek with me till it gets too dark. Too dark inside your shell. Why do I even try when you take me for granted? I should know better by now when you call I already hear that crashing sound. And it all falls down.

Fina fredag. Chips och bullar till middag. Bra bukfylla på den! Var hemma hos mormor och morfar ikväll med mokki och lillebror. Kollade på gamla foton och pratade minnen. Mest minnen från när vi var små skitungar. Underbara gamla människor!♥ Längtar ibland tillbaka till stunder när vi var små och jagade ödlor och skogsmöss på landet. Och byggde koja och lådbil. Och bråkade en eller två gånger, men det är syskonkärlek :D. Jag kommer ihåg en gång när vi hade hyrt en stuga med familjen och vi skulle ro ut på sjön. Vi var båda irriterade på varandra påvägen ner till vattnet och de slutade med att vi nästan började slåss med årorna HAHA. Satans dumungar!! Eller när jag råkade ta sönder den gröna leksaksbilen och gömde den i garderoben för att jag inte våga säga att jag råkade ta sönder den! Men mest av allt minns jag när jag hade fått två Skrollandockor som den förbaskade skitungen kastade ner från våningssägen så att dom tappade huvudena. Jag är fortfarande sur över det... Men jag gillar dig ändå! :) Förstår du hur vi kommer reta gallfebern på mamma när vi är borta en vecka tillsammans i november, hon kommer vilja strypa oss :D


.

Kategori: Allmänt

Melissa Horn - Jag saknar dig mindre och mindre
Precis som det ska va. Rakt in i själen. Lyssna och njut alla fina. Jag kör repeat hela kvällen.
Melissa Horn - Jag saknar dig mindre och mindre
jag kan tänka till det knappt finns nåt kvar, jag har känslor utan uppehåll.

Precis som det ska va. Rakt in i själen. Lyssna och njut alla fina. Jag kör repeat hela kvällen.
Jag har så mycket jag skulle vilja skriva. Men varje gång jag ska börja så försvinner orden. Borta. Hur mycket jag än letar så kommer dom inte fram. Kommer alltid på MASSOR när jag ska försöka sova. Och ja, jag borde väl kanske skriva ner saker när jag kommer på det. Men sånt är livet, allt blir inte som man tänkt sig.

Som ett obehagligt allvar drar sig hösten in i stan

Kategori: Allmänt

Winnerbäck kan. Jag vill också kunna. Skriva fint och djupt och vara poetisk. Man kanske måste öva på sånt? Öva öva öva. Eller så föds man med den poetiska ådran?

Nu är det höst på riktigt. Det är mysig. Jag gillar hösten. Gärna när det är grått, regnigt, bittert och jävligt. Då kan man promenera och lyssna på vemodig musik med gott samvete (kanske inte i regnet då). Ju deppigare musik desto bättre. Sen kan man gå in, mysa ner sig i soffan med filt och tända ljus. Jag skulle kunna gå en evighet i höstmörkret med musik i öronen. Bara gå och låta tankarna göra som dom vill. Vira in sig i en stor halsduk och bli rosig om kinderna. Andas frisk luft. Nån som ska med?

starsailor

Kategori: Allmänt

-

Kategori: Allmänt

Boston

Kategori: Allmänt

Hur kan man inte sakna denna stad?

looking as you are

Kategori: Allmänt

I told the Devil and the deep blue sea to hide. I thought that you were after them. I was right. But it's a picture I'll always keep in mind. Where you say "I've never been even liked. For anything truly mine". And you did it looking as you are. Looking as you are Love enters, and leaves you through your eyes. You threw away the only thing that I liked. And ought tell ya, that things will be alright. It never really seems that way, late at night. When you did it looking as you are. Looking as you are. Now I know, that the world's not waiting for you, nor for me. And I know that the world gets heavy, will change? Cause you did it looking as you are. Looking as you are. Now you're gone, I stand on my own.

Kategori: Kärlek från hjärtat

 

När man var yngre (och tuff..!) så tyckte man att föräldrarna var jobbiga. Nu när man har blivit äldre (och klokare..!) så tycker man att dom är fina. All kärlek till mokki och pokki ♥