- everyone deserves to sparkle

Musik och skratt är som balsam för själen.

Din kropp, är din egen kropp

Kategori: Fundering

Skojsigt att det är några som är inne varje dag fast jag inte skriver så ofta :)

Tittar på Kalla Fakta just nu om thaimassagesalonger. Alltså, satans äckelgubbar. Så förbannat kränkade. Fy fan. Och vadå KRÄVA mer? Happy ending, avsugning och sex. Jag vet dock inte bakgrunden till det tjejer som jobbar på dessa salonger, men enligt intervjuer med några av dom så är dom inte det minsta intresserade av att tillfredställa sin kund. Men, det värsta var när en av tjejerna ringde för en jobbintervju och ÄCKLET till arbetsgivare tycker att han och hon ska testa att ligga lite med varandra. Whaaaaat?!?! Bara för att man kommer från Thailand betyder väl inte det att man automatiskt har sexrätt med personen. Och dom här stackars tjejerna inte har nåt annat val än att syssla med detta då de inte kan få nåt annat jobb. Utnyttja folk i underläge, era nedrans stolpskott. Blir mycket upprörd här i soffan.

I Årsta finns det en thaimassage som ligger nära där jag bor, och i somras när jag satt på bussen hem klev det på tre (lite överförfriskade) karlar som skulle åka till det "där" thaistället. Tydligen omtalat då den ena säger "jag har hört att dom har bra happy endings". Det här var på eftermiddagen och bussen var realtivt fullsatt. Jag ville kräkas i handväskan, sjunka genom jorden och låtsas att jag inte hörde det där. Det ska inte vara meningen för någon att behöva sälja sin kropp för att tjäna pengar, då är det något som är jävligt fel. Och den här salongen i Årsta, det är säkert en snusksalong. Och nej, jag har inga förutfattade meningar...

Emelie Josephine Maria Birgitta

Kategori: Allmänt

Är en sjukt blödig människa. Det är dagens sanning mina vänner.

C och M Blom

Kategori: Kärlek från hjärtat

Fina mormor och morfar. Barnbarnskärlek från mig till er.
Jag är glad att jag fortfarande har er båda i livet.
Häromdagen drömde jag att morfar dog, vaknade av att jag hade grinat ner hela kudden. Fy vad hemskt det var! Så dagen efter var jag tuvngen att skicka blommor (för jag tror inte att vi har sagt jag älskar dig till varandra någongång) och skriva att dom var den bästa mormorn och morfarn man kan ha. För det menar jag. Och då ringde dom såklart upp när dom fått blombudet och sa "jag tycker om dig också". Så jag antar att det är samma som "jag älskar dig", fast det säger vi ju inte till varandra. Men jag är glad för "jag tycker om" :). Men jag älskar er båda, fast vi kanske inte säger så ♥

someone like you

Kategori: Kärlek från hjärtat

"du är en positiv energidonator!"
Fröken Beiurt vet precis hur man förgyller en dyster fredagsmorgon.
Jag ska tänka på det när jag känner att jag inte är så positiv.
Tack bästa Beirut!

747

Kategori: Kärlek från hjärtat

Lyssnar, stel och fastspänd.
Och när paniken bryter ut, ler du svagt och viskar till mig,
Du är värd att dö för.
Men mot gummi, glas och metall, betyder ett mirakel inget alls…

6 juni 2003 var vi så har lyckliga. Alla vitklädda förväntasfulla. Vilken kväll!! Mitt bästa konsertminne, nästintill. Coldplays spelning 2005 tar priset. Jäklar vad bra det var. Gåshud. Jag undrar dock hur jag tänkte med polotröja?! Fan vad fult! :)

Läxhjälpen

Kategori: Röda Korset

Då var det dags igen! Åååh det är ju så roligt att vara där och hjälpa till! Idag var det bara matteläxor. Tur att det inte är så jätteavancerad matte, än! Hjälpte två kids idag igen. Den ena ville bara ha sällskap samtidigt som han gjorde läxan medans den andra behövde hjälp. Fick kommentaren "du ser inte ut som en Röda-Korsettant!". Bra eller dåligt?! Då svarade jag "nej du antog att jag skulle vara gammal va?" Och det var exakt vad lillkillen trodde. När vi var klara sa han "jag ska säga till mina kompisar att du var snäll så kanske dom också kommer hit". Gulle :)

Den där fritidsgården ger så mycket energi. Blir verkligen GLAD av att vara där. Känns verkligen helt rätt rakt igenom. Visst är det tokigt när det känns så på direkten? Snudd på att jag vill att det ska bli onsdag redan imorrn. Dock sa dom på fritidsgården att jag kan komma dit när jag vill, slutar väl med att jag blir stammis där snart!

Innan jag skulle gå hem, kom det en kille som bara hade bott i Sverige i 6 månader. Han undrade om jag kunde hjälpa honom med meningsuppbyggnad när man ska skriva uppsatser. Min hjärna letade desperat efter svar, men det kom. Ingenting. Kan inte ha varit helt aktiv under svenskan.... Vi satt och diskuterade fram och tillbaka och kom fram till att han skulle ta med sig en text som han själv skrivit till nästa onsdag, så skulle vi gå igenom den tillsammans och rätta. Tycker nog att lära ut svenska är svårare än matte. Svenska "är" bara för mig. Ska verkligen göra mitt bäst och komma förberedd. Om någon har tips så är dom välkomna!

My song is love, is love unknown

Kategori: Allmänt

My song is love. Love to the loveless shown. And it goes up.
You don't have to be alone.
Your heavy heart is made of stone. And its so hard to see you clearly.
You don't have to be on your own.

Att plocka ur lite vikt från sin eviga ryggsäck kan nog vara det bästa man gör. Allt blir genast lite lättare. Lite roligare. Inte lika jobbigt. Ibland måste man vara nere på havets botten för att kunna se saker på ett annat sätt. Så blir det ibland, för oss alla. Men jäklar vad skönt det är när det vänder! Nästan så att det spritter i benen, ungefär som när man släpper ut kossorna på grönbete på våren. Så känner jag, nästan. Inte överdrivet energisk kanske. Men nästan. Sen tänker jag svära och säga: fan vad Coldplay är bra!!! Men INTE dom två senaste skivorna. X&Y, Parachutes och A rush of blood to the head - musikkärlek.

Och idag klappar jag mig själv på axeln och tänker att "ibland är du en duktig brutta Bergsten".

Don't let yourself fall apart

Kategori: Fundering

Frustration är exakt vad jag upplever nu! Fan fan fan fan fan. Jag vill bara skrika rätt ut. Skrika av mig allt. Jättehögt och jättelänge. Varför går inget som jag vill? Vad är det jag inte gör rätt? Det har varit lite för mycket motgångar nu. Hur mycket står man ut med innan man får nog? Kan nån svara på det. Jag är nog rätt nära just nu. Snudd på att jag nästan börjar böla i soffan. Hela dagen har varit skit!!!!

Och nu tänker nån säkert "undra vem som har dött". Det är ingen som har dött. Skolan har dött för mig. Tvärdött. Stendött. Kaputt, hejsvejs lingonfejs. Börjar tro att jag är helt hjärndöd som tydligen inte kan klara av tentor. Skolan är inte min grej just nu. Känns som att jag lika gärna kan gå till en tenta, skriva mitt personnr på papprena och sen gå hem. Det står skrivet i min panna Emelie IG Bergsten. Mitt självförtroende är lika med noll. Plus minus noll. Tack. Underbart. Förträffligt. Jag som fått nog av att vara purken, nu blev det ännu värre. Har lust att dra av en skottsalva med fula ord, men jag tror att jag behåller dom för mig själv. Nu ska jag gå ut och gå istället för att dra ner rullgardinen. All uppmuntran är välkommen.

speed of sound

Kategori: Allmänt

18 dagar kvar till sol. 18 dagar kvar till 1 vecka med familjen B. 18 dagar kvar till semester. 18 dagar kvar till total avkoppling. Dvs jag har 18 dagar på mig att göra klart studieuppgiften om praktiken. Jag SKA ha gjort klart den innan vi åker, men troligen kommer det inte bli så. I know myself to well.. Jag måste verkligen ha nån som sparkar mig i rumpan om jag ska komma igång med vissa saker, så jäkla trögstartad. Jag skulle givetvis kunna göra den redan nu, men då lär jag sumpa tentan på torsdag. Det är inte så bra det heller. Världsliga problem idag :) Ska försöka frambringa lite pluggmotivation, kanske kan man trolla fram den? Mycket blaj här, allt för att inte plugga, I know myself to well igen. Sparka mig i arslet NU!!!!