- everyone deserves to sparkle

Musik och skratt är som balsam för själen.

youth knows no pain

Kategori: Allmänt

Smärta = En obehaglig sensorisk och/eller känslomässig upplevelse förenad med vävnadsskada eller hotande vävnadsskada, eller beskriven i termer av sådan. Tack jag vet. Även förenad med galen kvinna som snart får spader på att inte kunna röra sig som en normal människa. Smärta är bara en känsla?

Sjukt laddaddddddddddd!!!!!

Kategori: Allmänt

Om 1,5 smäller det, då är det dags för utbildning på SAFE (http://www.safe-education.se/). Några tusenlappar (ganska många faktiskt..) fattigare, men många fler intryck rikare ska det bli. Ska blir så jädra roligt!! Ryggen har inget annat val än att hålla, ledsen ryggen. You do as I say. Heja cykelröven :D

"Om ni inte visste det redan så är spinning en utmärkt träningsform för er som vill få en bra grundkondition fort. Spinning är inte bara jobbigt, det är mycket effektiv om du vill få starka muskler på nolltid. Spinning tränar främst de stora muskelgrupperna i benen, vilket bidrar till ett starkare hjärta, starkare lungor och en sundare blodcirkulation.

Spinning är en skonsam träningsform för de som varit skadade, är överviktiga, eller för de som inte vill träna andra former av kondition. Spinning kan också med fördel användas som konditionskomplement till styrketräning i gym

Det bästa med spinning som träningsform är att du kan lägga upp din träning så som du vill och samtidigt bli inspirerad av ledaren och få peppning från den övriga gruppen i träningssalen. Passen brukar innehålla både smidighet, rörlighet, styrka, kondition och koordination. Spinningpassen är också konstruerade så att mjölksyra undviks i största möjliga utsträckning."

laduem = beröm

Kategori: Fundering

Komplimanger och beröm. Vem blir inte glad av det? Jag är jäkligt dålig på att ge folk i min närhet komplimanger. Och dom är nog lika dåliga som jag. Hur svårt är det? Inte så svårt, nej. Men ändå så sitter vi där, tysta som möss, och innerst inne så vet man att den där personen är grym. Grym på att vara sig själv eller på sitt jobb eller på att vara en bra vän eller på att.. Finns hur mycket som helst. Mera komplimanger och beröm till folket! Förstår ni hur man kan få en person att känna sig sedd genom något så litet.

Testade under läxläsningen i onsdags att berömma dom (två!!!) ungarna som var där. Jädrans alltså. Dom tittade på mig som om jag kom från mars. Den blyga av dom två blev generad när jag sa att hon var duktig. Försökte rota i varför, men blev inte så mycket klokare. Blev mest en massa mummel och stirr i boken. Killen som fick beröm blev nästan mallig, då fick jag ta ner honom på jorden lite. Typiskt killar? Iallafall, tog lärdom av att berömmet fick tjejen att växa och tro på sig själv, då hon de första 15 minuterna frågade mig om hon hade gjort rätt och kändes lite obekväm med att få hjälp. Jag låtsades som att det hon höll på med var helt främmande för mig, och bad henne att förklara vad det var hon gjorde. Och givetvis hade hon rätt på alla sakerna, men hon vågade inte tro på att hon kunde. Jag känner igen det där. För det där är exakt jag (kanske inte lika mycket nu som förut). Jag hoppas att jag kan pusha henne (och andra) till att våga tro på sig själva. Det är viktigt att våga och tro på sig själv, och även våga göra fel. Learn from your mistakes. Finns det någon som är perfekt? Jag tror inte det.

*

Kategori: Fundering

Små saker som gör skillnad. Ett hur-mår-du-sms från nån man inte hört av på länge, ett hej i trappen, ett trevligt bemötande i affären, en kram, att någon bryr sig. Inga komplicerade saker, men ändå är det svårt ibland. Varför? Oftas är vi bra på det när det verkligen behövs, men annars då? När det inte är ytterst nödvändigt läggs det åt sidan och får gotta till sig, tills det blir "nödläge". Då ska de plockas fram och omhändertagas. Tänk vad ett litet "ha en bra dag"-sms kan förgylla någons dag. Bara så enkelt. Heja omtänksamheten till varandra.

Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road. Människor uttrycker ofta glädje genom att le. Att välja glädje är möjligt. Ju mer medveten du blir desto lättare kan du skapa glädje i din tillvaron. Du kan påverka ditt ego genom att ge och hjälpa. Det ger glädje. Enligt svenska glädjeforskare är givandet till ens omgivning en stark anledning till att känns glädje.